JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

06.05.2024r.

PONIEDZIAŁEK

CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko)

– PASTA Z TWAROŻKU ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ(mleko)

– SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ, KAKAO(mleko)

– OWOCE

– KAPUŚNIAK Z WKŁADKĄ MIĘSNĄ I ZIEMNIAKAMI (mąka pszenna, seler)

– KLUSKI NA PARZE Z SOSEM TRUSKAWKOWYM(mąka pszenna, jaja, mleko)

KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(maka pszenna, mąka żytnia,soja, mąka orkiszowa, orzechy)(mleko)

– POLĘDWICA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– OGÓREK ZIELONY

– HERBATA Z CYTRYNĄ

07.05.2024r.

WTOREK

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

– JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko, jaja)

– PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z MAKRONEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(mąka pszenna, seler,jaja)

– NUGGETSY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONE

ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z OGÓRKIEM I KOPERKIEM W SOSIE JOGURTOWYM(mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– SMOOTHIE BANANOWO – TRUSKAWOWE(mleko)

– CHRUPKI KUKURYDZIANE

08.05.2024r.

ŚRODA

– CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

KIEŁBASKI Z SZYNKI Z KECZUPEM(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– POMIDORKI KOKTAJLOWE

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE

– OWOCE

– ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GRZANKAMI (mąka pszenna, jaja,seler,mleko)

– MAKARON W SOSIE MIĘSNO – POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja, mleko)

KOMPOT WIELOOWOCOWY

– STRUCLA Z MASŁEM I

Z MIODEM(mąka pszenna, mleko, jaja)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

09.05.2024r.

CZWARTEK

ROGAL Z MASŁEM(mleko, mąka pszenna, mleko,jaja)

– ZUPA MLECZNA – OWSIANKAowies, mleko)

MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, jaja, seler)

KURCZAK W SOSIE CURRY(mąka pszenna, mleko)

– RYŻ PARABOLICZNY

– FASOLKA SZPARAGOWA

– KOMPOT WIELOOWOCOW

– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM OWOCOWYM

– SOK JABŁKOWY 100%

10.05.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM

– PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI Z CIECIERZYCĄ(mleko, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam, gorczyca, mleko)

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE

– ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM(seler, mąka pszenna,mleko)

– PALUSZKI RYBNE(mąka pszenna,jaja) – SMAŻONE

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– KAPUSTA BIAŁA – GOTOWANA(mąka pszenna)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BUDYŃ CZEKOLADOWY(mleko)

– BABCIANKI(mąka pszenna, jaja)

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

13.05.2024r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– SZYNKA WIEJSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– POMIDOR, SAŁATA ZIELONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko)

– OWOCE

– ZUPA KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler)

KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko)

– MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja)

KOMPOT WIELOOWOCOWY

– JOGURT NATURALNY Z MUSEM OWOCOWYM I MUSLI(mleko)

14.05.2024r.

WTOREK

– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia)

– PASTA POMIDOROWO – JAJECZNA (mleko, jaja, gorczyca)

– KIEŁKI MIX

– HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

– OWOCE

– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z LANYMI KLUSECZKAMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler, mąka pszenna , jaja)

– KOTLET MIELONY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONY

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– BURAKI

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BANAN

15.05.2024r.

ŚRODA

– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja,mleko)

– PIECZEŃ RZYMSKA – DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE

– ZUPA JARZYNOWA Z SOCZEWICĄ(mąka pszenna, seler, pszenica, mleko)

– PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I Z MASŁEM(mąka pszenna, jaja, mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

KIEŁBASA KRAKOWSKA (gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA

16.05.2024r.

CZWARTEK

STRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło)

– ZUPA MLECZNA – Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI (mleko)

– MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE

– OWOCE

– ZUPA KALAREPOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, jaja, seler)

– GULASZ WIEPSZOWY(mąka pszenna, mleko)

– KASZA JĘCZMIENNA(jęczmień)

– OGÓREK KISZONY

KOMPOT WIELOOWOCOWY

CIASTO CYTRYNOWE(mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁASNY

– SOK TŁOCZONY 100%

17.05.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzech,mleko)

– PASTA Z PIECZONEJ RYBY(jaja,mleko,gorczyca)

– PAPRYKA ŻÓŁTA

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM(seler, mleko)

– JAJKO SADZONE(jaja)

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– MIZERIA(mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– MUS OWOCOWO – WARZYWNY

– WAFLE ZBOŻOWO – RYŻOWE (mąka pszenna)

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: