JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
06.05.2024r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – PASTA Z TWAROŻKU ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ(mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE |
– KAPUŚNIAK Z WKŁADKĄ MIĘSNĄ I ZIEMNIAKAMI (mąka pszenna, seler) – KLUSKI NA PARZE Z SOSEM TRUSKAWKOWYM(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(maka pszenna, mąka żytnia,soja, mąka orkiszowa, orzechy)(mleko) – POLĘDWICA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA Z CYTRYNĄ |
07.05.2024r. WTOREK |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko) – JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko, jaja) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE |
– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z MAKRONEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(mąka pszenna, seler,jaja) – NUGGETSY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z OGÓRKIEM I KOPERKIEM W SOSIE JOGURTOWYM(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– SMOOTHIE BANANOWO – TRUSKAWOWE(mleko) – CHRUPKI KUKURYDZIANE |
08.05.2024r. ŚRODA |
– CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – KIEŁBASKI Z SZYNKI Z KECZUPEM(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDORKI KOKTAJLOWE – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE |
– ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GRZANKAMI (mąka pszenna, jaja,seler,mleko) – MAKARON W SOSIE MIĘSNO – POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– STRUCLA Z MASŁEM I Z MIODEM(mąka pszenna, mleko, jaja) – HERBATA Z CYTRYNĄ |
09.05.2024r. CZWARTEK |
– ROGAL Z MASŁEM(mleko, mąka pszenna, mleko,jaja) – ZUPA MLECZNA – OWSIANKAowies, mleko) – MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE |
– ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, jaja, seler) – KURCZAK W SOSIE CURRY(mąka pszenna, mleko) – RYŻ PARABOLICZNY – FASOLKA SZPARAGOWA – KOMPOT WIELOOWOCOW |
– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM OWOCOWYM – SOK JABŁKOWY 100% |
10.05.2024r. PIĄTEK |
– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM – PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI Z CIECIERZYCĄ(mleko, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam, gorczyca, mleko) – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE |
– ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM(seler, mąka pszenna,mleko) – PALUSZKI RYBNE(mąka pszenna,jaja) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – KAPUSTA BIAŁA – GOTOWANA(mąka pszenna) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– BUDYŃ CZEKOLADOWY(mleko) – BABCIANKI(mąka pszenna, jaja) |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:
JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
13.05.2024r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – SZYNKA WIEJSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDOR, SAŁATA ZIELONA – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE |
– ZUPA KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler) – KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko) – MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– JOGURT NATURALNY Z MUSEM OWOCOWYM I MUSLI(mleko) |
14.05.2024r. WTOREK |
– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – PASTA POMIDOROWO – JAJECZNA (mleko, jaja, gorczyca) – KIEŁKI MIX – HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ – OWOCE |
– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z LANYMI KLUSECZKAMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler, mąka pszenna , jaja) – KOTLET MIELONY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONY – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – BURAKI – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– BANAN |
15.05.2024r. ŚRODA |
– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja,mleko) – PIECZEŃ RZYMSKA – DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE |
– ZUPA JARZYNOWA Z SOCZEWICĄ(mąka pszenna, seler, pszenica, mleko) – PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I Z MASŁEM(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko) – KIEŁBASA KRAKOWSKA (gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA |
16.05.2024r. CZWARTEK |
– STRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło) – ZUPA MLECZNA – Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI (mleko) – MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE |
– ZUPA KALAREPOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, jaja, seler) – GULASZ WIEPSZOWY(mąka pszenna, mleko) – KASZA JĘCZMIENNA(jęczmień) – OGÓREK KISZONY – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– CIASTO CYTRYNOWE(mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁASNY – SOK TŁOCZONY 100% |
17.05.2024r. PIĄTEK |
– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzech,mleko) – PASTA Z PIECZONEJ RYBY(jaja,mleko,gorczyca) – PAPRYKA ŻÓŁTA – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE |
– ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM(seler, mleko) – JAJKO SADZONE(jaja) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – MIZERIA(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– MUS OWOCOWO – WARZYWNY
– WAFLE ZBOŻOWO – RYŻOWE (mąka pszenna) |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: