JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

22.04.2024r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko)

– SZYNKA GOTOWANA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAKAO(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka żytnia, mleko)

KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko)

– MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja)

KOMPOT WIELOOWOCOWY

KOKTAJL TRUSKAWKOWY(mleko)

CHRUPKI KUKURYDZIANE

23.04.2024r.

WTOREK

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

– PASTA Z SERA BIAŁEGO(mleko)

SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

ZUPA WARZYWNA Z RYŻEM(seler)

– BITKI W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko)

ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– ROGAL Z MASŁEM I MIODEM (mąka pszenna, mleko, jaja)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

24.04.2024r.

ŚRODA

– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

POLĘDWICA SOPOCKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA ZIELONA

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE, KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM(mąka pszenna, seler, mleko)

– NALEŚNIKI Z DŻEMEM JAGODOWYM(mąka pszenna, jaja, mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM (mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

SER ŻÓŁTY(mleko), OGÓREK KISZONY, RZODKIEWKA

– HERBATA Z CYTRYNĄ

25.04.2024r.

CZWARTEK

STRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko,jaja,mleko)

– ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI mleko)

PŁATKI MIGDAŁOWE(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z LANYMI KLUSECZKAMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler,jaja, mąka pszenna)

– GULASZ Z UDŹCA INDYKA(mąka pszenna, mleko)

KASZA BULGUR(pszenica)

WARZYWA NA PARZE

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– CIASTECZKA ZBOŻOWE(mąka pszenna,jaja)

– SOK MARCHEWKOWO – OWOCOWY

26.04.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

– PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko,jaja,)

POMIDORKI KOKTAJLOWE

– HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM(seler, mleko)

RYBA MIRUNA(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONA

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

SAŁATA LODOWA Z OGÓRKIEM ZIELONYM, PAPRYKĄ CZERWONĄ, KIEŁKAMI RZODKIEWKI I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM W SOSIE WINEGRET(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam))

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BUDYŃ ŚMIETANKOWY(mleko)

– PODPŁOMYKI BEZ CUKRU(mąka pszenna, jaja)

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

29.04.2024r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– KIEŁBASA KRAKOWSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

RZODKIEWKA, SAŁATA ZIELONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI(jęczmień, seler)

RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I CYNAMONEM(mąka pszenna, jaja, mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– PIECZEŃ RZYMSKA – DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– OGÓREK KISZONY

– HERBATA OWOCOWA–MALINOWA

30.04.2024r.

WTOREK

BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło)

ZUPA MLECZNA – SHAKE ŚMIETANKOWY(mleko)

– SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam)

– HERBATA OWOCOWA–OWOCE LEŚNE

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA BROKUŁOWA ZAGĘSZCZONA SOCZEWICĄ(seler, mąka pszenna, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– GALARETKA OWOCOWA

RURKI WAFLOWE(mąka pszenna, jaja)

01.05.2024r.

ŚRODA

ŚWIĘTO

02.05.2024r.

CZWARTEK

BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– SER ŻÓŁTY, JAJKO GOTOWANE(mleko, jaja)

– OGÓREK ZIELONY

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler,jęczmień)

KLUSKI Z MIĘSEM ZE SKWARKAMI I CEBULKĄ(mąka pszenna, jaja)

– SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

MUS JOGURTOWO – OWOCOWY Z MUSLI(mleko, migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam)

03.05.2024r.

PIĄTEK

ŚWIĘTO

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: