ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
02.06.2025r. PONIEDZIAŁEKCHLEBZ MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – SZYNKA DELIKATNA Z INDYKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE– ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, pszenica, mleko) – KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko) – MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja) KOMPOT WIELOOWOCOWY– SMOOTHIE BANANOWO -JAGODOWE(mleko)
03.06.2025r. WTOREK– CHLEB/PEŁNOZIARNISTYZ MASŁEM – PASTA Z TWAROŻKU ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ(mleko, jaja, gorczyca) – RZODKIEWKA – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ – OWOCE– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z LANYM CIASTEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(mąka pszenna, seler,jaja) – KOTLET POŻARSKI(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONY – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – BURAKI – KOMPOT WIELOOWOCOWY– CIASTO CZEKOLADOWE(mąka pszenna, jaja, mleko) – LEMONIADA
04.06.2025r. ŚRODA
– CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – SZYNKA WIEJSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDOR, SZCZYPIOREK – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE– ZUPA POROWA Z MAKARONEM I KLUSECZKAMI MIĘSNYMI(mąka pszenna, seler, mleko) – RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I CYNAMONEM(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY– OWOCOWY MIX – BISZKOPTY(mąka pszenna, jaja,mleko)
05.06.2025r. CZWARTEK– STRUCLA Z MASŁEM(mleko, mąka pszenna, mleko,jaja) – ZUPA MLECZNA – OWSIANKA(owies, mleko) – MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE– ZUPA KALAREPOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, jaja, seler) – GULASZ WIEPSZOWY(mąka pszenna, mleko) – KASZA BULGUR(pszenica) FASOLKA SZPARAGOWA KOMPOT WIELOOWOCOWY– KISIEL POMARAŃCZOWY (wyrób własny) – HERBATNIKI(mąka pszenna, jaja, mleko)
06.06.2025r. PIĄTEK– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko) – PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI Z CIECIERZYCĄ(mleko, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam, gorczyca, mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE– ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM(seler, mąka pszenna,mleko) RYBA MIRUNA(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONA – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY(mąka pszenna) – KOMPOT WIELOOWOCOWYROGALIK Z MASŁEM Z DŻEMEM OWOCOWYM(mąka pszenna, mleko, jaja) – HERBATA OWOCOWA

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS


ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
09.06.2025r. PONIEDZIAŁEK– CHLEBZ MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – KIEŁBASA KRAKOWSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – PAPRYKA ŻÓŁÓTA, SAŁATA ZIELONA – HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ – OWOCE– ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI(seler,mleko) – MAKARON W SOSIE MIĘSNO – POMIDOROWYM (mąka pszenna, jaja, mleko) KOMPOT WIELOOWOCOWY– KOKTAJL MALINOWY(mleko) – BABCIANKI(mleko, mąka pszenna, jaja)
10.06.2025r. WTOREK– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jaja,mleko,gorczyca) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (mąka pszenna ) – KOTLET DROBIOWY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONY ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ, ROSZPONKĄ I PRAŻONYMI SŁONECZNIKIEM W SOSIE WINEGRET(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – KOMPOT WIELOOWOCOWY– STRUCLA Z MASŁEM – KAKAO(mleko)
11.06.2025r. ŚRODA
CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja,mleko) – SZYNKA DROBIOWAgluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDORKI KOKTAJLOWE – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE– ZUPA Z SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, pszenica, mleko) – PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I Z MASŁEM(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY
– BUDYŃ CZEKOLADOWY(mleko) – CHRUPKI KUKURYDZIANE
12.06.2025r. CZWARTEKBUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM (mąka pszenna, mleko, jaja, masło) – ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI (mleko) – MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE– ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM (mąka pszenna, jaja,seler,mleko) POTRAWKA Z UDŹCA INDYKA(mąka pszenna, mleko) RYŻ PARABOLICZNY OGÓREK KISZONY – KOMPOT WIELOOWOCOWY– GALARETKA Z TRUSKAWKAMI – RURKI WAFLOWE(mąka pszenna)
13.06.2025r. PIĄTEK– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzech,mleko) – SER ŻÓŁTY(mleko, jaja) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA – OWOCE– ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM(seler, mleko, maka pszenna, jaja) – JAJKO SADZONE(jaja) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – MIZERIA(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY– MUS JABŁKOWY – WAFLE ZBOŻOWO – RYŻOWE (mąka pszenna)

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: