JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
22.04.2024r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – SZYNKA GOTOWANA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAKAO(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka żytnia, mleko) – KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko) – MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– KOKTAJL TRUSKAWKOWY(mleko) – CHRUPKI KUKURYDZIANE |
23.04.2024r. WTOREK |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko) – PASTA Z SERA BIAŁEGO(mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA WARZYWNA Z RYŻEM(seler) – BITKI W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– ROGAL Z MASŁEM I MIODEM (mąka pszenna, mleko, jaja) – HERBATA Z CYTRYNĄ |
24.04.2024r. ŚRODA |
– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – POLĘDWICA SOPOCKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA ZIELONA – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM(mąka pszenna, seler, mleko) – NALEŚNIKI Z DŻEMEM JAGODOWYM(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM (mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko) – SER ŻÓŁTY(mleko), OGÓREK KISZONY, RZODKIEWKA – HERBATA Z CYTRYNĄ |
25.04.2024r. CZWARTEK |
– STRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko,jaja,mleko) – ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI mleko) – PŁATKI MIGDAŁOWE(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE SEZONOWE |
– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z LANYMI KLUSECZKAMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler,jaja, mąka pszenna) – GULASZ Z UDŹCA INDYKA(mąka pszenna, mleko) – KASZA BULGUR(pszenica) – WARZYWA NA PARZE – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– CIASTECZKA ZBOŻOWE(mąka pszenna,jaja) – SOK MARCHEWKOWO – OWOCOWY |
26.04.2024r. PIĄTEK |
– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko,jaja,) – POMIDORKI KOKTAJLOWE – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM(seler, mleko) – RYBA MIRUNA(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONA – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SAŁATA LODOWA Z OGÓRKIEM ZIELONYM, PAPRYKĄ CZERWONĄ, KIEŁKAMI RZODKIEWKI I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM W SOSIE WINEGRET(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– BUDYŃ ŚMIETANKOWY(mleko) – PODPŁOMYKI BEZ CUKRU(mąka pszenna, jaja) |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:
JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
29.04.2024r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – KIEŁBASA KRAKOWSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – RZODKIEWKA, SAŁATA ZIELONA – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI(jęczmień, seler) – RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I CYNAMONEM(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – PIECZEŃ RZYMSKA – DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK KISZONY – HERBATA OWOCOWA–MALINOWA |
30.04.2024r. WTOREK |
– BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło) – ZUPA MLECZNA – SHAKE ŚMIETANKOWY(mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam) – HERBATA OWOCOWA–OWOCE LEŚNE – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA BROKUŁOWA ZAGĘSZCZONA SOCZEWICĄ(seler, mąka pszenna, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– GALARETKA OWOCOWA
– RURKI WAFLOWE(mąka pszenna, jaja) |
01.05.2024r. ŚRODA |
ŚWIĘTO |
||
02.05.2024r. CZWARTEK |
BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – SER ŻÓŁTY, JAJKO GOTOWANE(mleko, jaja) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE SEZONOWE |
– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler,jęczmień) – KLUSKI Z MIĘSEM ZE SKWARKAMI I CEBULKĄ(mąka pszenna, jaja) – SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
MUS JOGURTOWO – OWOCOWY Z MUSLI(mleko, migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam) |
03.05.2024r.
PIĄTEK |
ŚWIĘTO |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: