JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

04.12.2023r.

PONIEDZIAŁEK

CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko)

SZYNKA GOTOWANA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

POMIDOR, SZCZYPIOREK

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA Z SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka pszenna, migdały ,orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko)

– MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja)

KOMPOT WIELOOWOCOWY

– JOGURT NATURALNY Z MUSEM OWOCOWYM I MUSLI(płatki: owsiane, pszenne, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam,mleko)

05.12.2023r.

WTOREK

ROGAL Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko,jaja,mleko)

– ZUPA MLECZNA Z PŁATAKAMI KUKURYDZIANYMI(mleko)

– ORZECHY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA WARZYWNA Z KASZĄ MANNĄ(seler, pszenica)

– PIECZEŃ W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko)

ZIEMNIAKI

– KAPUSTA CZERWONA – GOTOWANA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– KISIEL NA OWOCACH

– SŁOMKA PTYSIOWA(mąka pszenna, jaja)

06.12.2023r.

ŚRODA

– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

POLĘDWICA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– OGÓREK ZIELONY

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE, KAKAO(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka żytnia, mleko)

– NALEŚNIKI Z DŻEMEM JAGODOWYM(mąka pszenna, jaja, mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

STRUCLA Z MASŁEM I MIODEM (mąka pszenna, mleko, jaja)

– KAWAŁKI KIWI

– HERBATA Z CYTRYNĄ

07.12.2023r.

CZWARTEK

– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(jaja, mleko)

– PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z LANYMI KLUSECZKAMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(mąka pszenna, seler,jaja)

– GULASZ Z UDŹCA INDYKA(mąka pszenna, mleko)

– RYŻ PARABOLICZNY

– OGÓREK KISZONY

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BUDYŃ CZEKOLADOWY(mleko)

– CHRUPKI KUKURYDZIANE

08.12.2023r.

PIĄTEK

– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

PASTA Z SERA BIAŁEGOA(mleko)

– SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (seler, mleko)

– BURGERY RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONE

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

11.12.2023r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

KIEŁBASA KRAKOWSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

PAPRYKA KOLOROWA, SAŁATA ZIELONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko)

– ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– SMOOTIE BANANOWO – TRUSKAWKOWE(mleko)

– PALUCHY KUKURYDZIANE

12.12.2023r.

WTOREK

– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI Z CIECIERZYCĄ(mleko,migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam, gorczyca, mleko)

– KIEŁKI MIX

– HERBATA Z CYTRYNĄ,

– OWOCE SEZONOWE

– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler)

– KOTLET SCHABOWY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONY

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SAŁATA LODOWA W SOSIE JOGURTOWYM(mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– GALARETKA OWOCOWA

– WAFLE MISIE(mąka pszenna,jaja)

13.12.2023r.

ŚRODA

– CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy,mleko)

– PIECZEŃ RZYMSKA – DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– OGÓREK KISZONY

– HERBATA OWOCOWA–OWOCE LEŚNE, KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM(mąka pszenna, seler, mleko,jaja)

– RYŻ NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWYM(mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, mleko)

– POLĘDWICA SOPOCKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– POMIDOR, SZCZYPIOREK

– HERBATA Z CYTRYNĄ

14.12.2023r.

CZWARTEK

BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło)

– ZUPA MLECZNA – OWSIANKA(owies,mleko)

– PŁATKI MIGDAŁOWE(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam)

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI(jęczmień, seler)

– POTRAWKA Z KURCZAKA(mąka pszenna, mleko)

– KASZA BULGUR(pszenica)

– WARZYWA NA PARZE

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– CIASTO CZEKOLADOWE(mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁASNY

– SOK TŁOCZONY 100%

15.12.2023r.

PIĄTEK

– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja, mleko)

– SER ŻÓŁTY, JAJKO GOTOWANE(mleko,jaja,)

PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM(mąka pszenna, seler, mleko)

– PALUSZKI RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONE

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– MUS OWOCOWY

– RURKI WAFLOWE(mąka pszenna, jaja)

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: