JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20.05.2024r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko)

– POLĘDWICA Z INDYKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

OGÓREK ZIELONY

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE

– ZUPA BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI(maka pszenna, mleko, seler)

– ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja)

KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODPŁOMYKI BEZ CUKRU Z DŻEMEM OWOCOWYM(mąka pszenna, jaja)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

21.05.2024r.

WTOREK

– BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko,jaja,mleko)

– ZUPA MLECZNA – SHAKE ŚMIETANKOWY(mleko)

SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler)

– BITKI W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko)

ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– GALARETKA OWOCOWA

– RURKI WAFLOWE(mąka pszenna, jaja)

22.05.2024r.

ŚRODA

– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

SZYNKA GOTOWANA (gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE, KAKAO(mleko)

– OWOCE

– ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM(mąka pszenna, seler, mleko)

– KASZA MANNA Z MUSEM OWOCOWYM(mleko, pszenica)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– STRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko,jaja,mleko)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

23.05.2024r.

CZWARTEK

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

– PASTA Z SERA BIAŁEGO(mleko)

MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– BOGRACZ Z KLUSECZKAMI(mąka pszenna, mleko, jaja)

PIECZYWO(mąka pszenna, mąka żytnia)

– JABŁKO

KOMPOT WIELOOWOCOWY

KOKTAJL TRUSKAWKOWY(mleko)

– PALUCHY KUKURYDZIANE

24.05.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

– SER ŻÓŁTY(mleko), JAJKO GOTOWANE(jaja)

POMIDOR, SZCZYPIOREK

– HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

– OWOCE

– KREM Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z GRZANKAMI(seler, mąka pszenna, jaja, mleko)

BURGERY RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONE

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SAŁATA LODOWA W SOSIE JOGURTOWYM(mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– CIASTECZKA ZBOŻOWE(mąka pszenna,jaja)

– SOCZEK OWOCOWY

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

27.05.2024r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– SZYNKA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

PAPRYKA ŻÓŁTA

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko)

– OWOCE

– ZUPA KALAFIOROWA Z KASZĄ MANNĄ (pszenica, seler)

PYZY Z MIĘSEM ZE SKWARKAMI I CEBULKĄ(mąka pszenna, jaja)

– SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

JOGURT NATURALNY Z OWOCAMI I POPPINGIEM Z AMARANTUSA(gluten migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam,mleko)

28.05.2024r.

WTOREK

ROGAL Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło)

– ZUPA MLECZNA – OWSIANKA(owies, mleko)

– SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam)

– HERBATA OWOCOWA–OWOCE LEŚNE

– OWOCE

– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z MAKARONEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler,jaja, mąka pszenna)

– PULPETY DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM(mąka pszenna, mleko)

– KASZA BULGUR(pszenica)

– WARZYWA NA PARZE

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– CIASTO CZEKOLADOWE(maka pszenna, jaja, mleko)– WYRÓB WŁASNY

– LEMONIADA

29.05.2024r.

ŚRODA

– CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy,mleko)

– KIEŁBASA KRAKOWSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– RZODKIEWKA

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler, gluten, mleko)

– MAKAROM Z SEREM I Z MASŁEM (mleko, mąka pszenna, jaja)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

SER ŻÓŁTY(mleko)

– OGÓREK KISZONY

– HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

30.05.2024r.

CZWARTEK

ŚWIĘTO

31.05.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja, mleko)

– PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko,jaja,)

PAPRYKA CZERWONA

HERBATA Z OWOCOWA – MALINOWA

– OWOCE

– ZUPA BROKUŁOWA ZAGĘSZCZONA SOCZEWICĄ(seler, mąka pszenna, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– PALUSZKI RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONE

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

MUS JOGURTOWO – OWOCOWY Z MUSLI(mleko, migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam)

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: