JADŁOSPIS



I ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK
02.12.2024r PONIEDZIAŁEK– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – POLEDWICA Z INDYKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE– KREM Z BROKUŁÓW ZAGĘSZCZANA SOCZEWICĄ Z PŁATKAMI MIGDAŁÓW(mleko, seler, mąka pszenna, migdały ,orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWYKASZA MANNA Z SOSEM OWOCOWYM(mleko)
03.12.2024r WTOREK– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – PASTA Z SERA BIAŁEGO(mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM(9) Z LANYM CIASTEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(jaja, mąka pszenna, seler) – BITKI ZE SCHABU W SOSIE WŁASNYM(mąka pszenna, mleko) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) BURAKI – KOMPOT WIELOOWOCOWYSTRUCLA Z MASŁEM I MIODEM(mąka pszenna, mleko, jaja) – HERBATA Z CYTRYNĄ
04.12.2024r ŚRODA
CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – SZYNKA WIEJSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDOR – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ, KAWA Z MLEKIENM(mleko) – OWOCE– ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler,mąka żytnia,mleko) – RACUCHY(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY– SMOTHIE BANANOWO – TRUSKAWKOWE(mleko) – SŁOMKA PTYSIOWA(mąka pszenna, mleko, jaja)
05.12.2024r CZWARTEK– ROGAL(1) Z MASŁEM(7) – ZUPA MLECZNA OWSIANKA(owies, mleko) MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCEZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI(seler) – PULPETY DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja,mleko) – RYŻ PARABOLICZNY – BUKIET WARZYW – KOMPOT WIELOOWOCOWY– PUREE JABŁKOWE – CIASTKA MAŚLANE(mąka pszenna, jaja,mleko)
06.12.2024r PIĄTEK– CHLEB 7 ZIAREM Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (mleko, jaja, gorczyca) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA – OWOCE– ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM(jaja, mąka pszenna, seler) PALUSZKI RYBNE(maka pszenna,jaja,ryby)-SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) SURÓWKA COLESŁAW – KOMPOT WIELOOWOCOWY– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM OWOCOWYM – NAPÓJ MIODOWO – CYTRYNOWY

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS



I ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK
09.12.2024r PONIEDZIAŁEK– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – SZYNKA GOTOWANA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – RZODKIEWKA – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE– ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMIAKAMI(seler, mleko) – KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko) – MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja) KOMPOT WIELOOWOCOWY– BUDYŃ CZEKOLADOWY(mleko) CHRUPKI KUKURYDZIANE(mąka pszenna)

10.12.2024r WTOREKBUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja) – ZUPA MLECZNA – SHAKE ŚMIETANKOWY(mleko) – MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA – OWOCEROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler, jaja, mąka pszenna) – NUGGETSY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ, ROSZPONKĄ W SOSIE WINEGRET Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – KOMPOT WIELOOWOCOWY– MUS OWOCOWO – WARZYWNY – WAFLE ZBOŻOWO – RYŻOWE
11.12.2024r ŚRODA
– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja, mleko) – KIEŁBASA KRAKOWSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE– ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM(mąka pszenna, seler, mleko) – RYŻ NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWYM, CYNAMONEM I MASŁEM(mleko) KOMPOT WIELOOWOCOWY
– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – SER MOZARELLA(mleko) – POMIDOR ZE SZCZYPIORKIEM(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ
12.12.2024r CZWARTEK– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – SER ŻÓŁTY(mleko) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE– ZUPA WARZYWNA Z MAKARONEM(jaja, mąka pszenna, seler) GULASZ Z UDŹCA INDYKA(maka pszenna, mleko) – KASZA BULGUR(pszenica) – MARCHEWKA MINI – KOMPOT WIELOOWOCOWY– BABKA BANANOWA(mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁASNY – HERBATA Z CYTRYNĄ
13.12.2024r PIĄTEK– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – DŻEM OWOCOWY, KAKAO(mleko) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE– ZUPA KREM Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z GROSZKIEM PTYSIOWYM(seler, maka pszenna, jaja,mleko) JAJKO SADZONE(jaja) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – MIZERIA(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY– GALARETKA OWOCOWA Z MELONEM – WAFLE MISIE(mąka pszenna, jaja)

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: