JADŁOSPIS



I ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK
09.09.2024r PONIEDZIAŁEK– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – SZYNKA GOTOWANA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE, KAKAO(mleko) – OWOCE– ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler,mleko) – ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY– BANAN
10.09.2024r WTOREK– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – SER ŻÓŁTY(mleko) – POMIDOR – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCEROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler, jaja, mąka pszenna) – BITKI Z W SOSIE WŁASNYM(mąka pszenna, mleko) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – KAPUSTA CZERWONA – GOTOWANA – KOMPOT WIELOOWOCOWYKOKTAJL TRUSKAWKOWY(mleko) – PALUCHY KUKURYDZIANE
11.09.2024r ŚRODA
CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PIECZEŃ RZYMSKA – DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK KISZONY – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ, KAWA Z MLEKIENM(mleko) – OWOCE– ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM(mąka pszenna, seler, mleko) – RACUCHY(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWYSTRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja) – HERBATA Z CYTRYNĄ KAWAŁKI JABŁKA
12.09.2024r CZWARTEK– ROGAL(1) Z MASŁEM(7) – ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI(mleko) MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE– ZUPA KALAREPOWA Z ZIEMNIAKAMI(maka pszenna, mleko, seler) INDYK W SOSIE CURRY(mąka pszenna, mleko) KASZA BULGUR(pszenica) WARZYNA NA PARZE – KOMPOT WIELOOWOCOWY– GALARETKA OWOCOWA – BISZKOPTY(mąka pszenna, jaja)
13.09.2024r PIĄTEK– CHLEB 7 ZIAREM Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PASTA POMIDOROWO – JAJECZNA (mleko, jaja, gorczyca) – KIEŁKI MIX – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, – OWOCE– ZUPA KREM Z CUKINII Z GROSZKIEM PTYSIOWYM(mąka pszenna, seler, mleko, jaja) PALUSZKI RYBNE(maka pszenna,jaja,ryby)-SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA – KOMPOT WIELOOWOCOWY– CIASTECZKA ZBOŻOWE(maka pszenna, jaja) – SOCZEK OWOCOWY 100%

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS



I ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK
16.09.2024r PONIEDZIAŁEK– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – POLĘDWICA SOPOCKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDOR – HERBATA Z CYTRYNĄ,KAWA Z MLEKIENM(mleko) – OWOCE– ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMIAKAMI (pszenica, seler) – KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko) – MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja) KOMPOT WIELOOWOCOWY– SMOOTHIE BANANOWO – TRUSKAWOWE(mleko) – RURKI WAFLOWE(mąka pszenna, jaja)
17.09.2024r WTOREK– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI Z CIECIERZYCĄ(mleko, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam, gorczyca, mleko) – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA – OWOCE– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM(9) Z LANYM CIASTEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(jaja, mąka pszenna, seler) – KOTLET POŻARSKI(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONY – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – BURAKI – KOMPOT WIELOOWOCOWY– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM OWOCOWYM – SOK JABŁKOWY 100%
18.09.2024r ŚRODA
– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja, mleko) – SZYNKA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – RZODKIEWKA – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE– ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler,mąka żytnia,mleko) – PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I MASŁEM(mąka pszenna, masło) KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – PASZTET DROBIOWY – PIECZONY(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ
19.09.2024r CZWARTEKBUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja) – ZUPA MLECZNA–OWSIANKA(owies, mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE– ZUPA WARZYWNA Z MAKARONEM(jaja, mąka pszenna, seler) – PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja,mleko) RYŻ PARABOLICZNY – FASOLKA SZPARAGOWA – KOMPOT WIELOOWOCOWYCIASTO CYTRYNOWE(mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁASNY – SOK TŁOCZONY 100%
20.09.2023r PIĄTEK– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PASTA Z PIECZONEJ RYBY(jaja,mleko,gorczyca) – PAPRYKA ŻÓŁTA – HERBATA Z CYTRYNĄ, – OWOCE– ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GRZANKAMI((seler, jaja, mąka pszenna, mleko) JAJKO SADZONE(jaja) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – MIZERRIA(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWYMUS JOGURTOWO – OWOCOWY Z MUSLI(mleko, migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam)

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: