JADŁOSPIS
I ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
02.12.2024r PONIEDZIAŁEK | – CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – POLEDWICA Z INDYKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE | – KREM Z BROKUŁÓW ZAGĘSZCZANA SOCZEWICĄ Z PŁATKAMI MIGDAŁÓW(mleko, seler, mąka pszenna, migdały ,orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | KASZA MANNA Z SOSEM OWOCOWYM(mleko) |
03.12.2024r WTOREK | – BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – PASTA Z SERA BIAŁEGO(mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE | – ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM(9) Z LANYM CIASTEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(jaja, mąka pszenna, seler) – BITKI ZE SCHABU W SOSIE WŁASNYM(mąka pszenna, mleko) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – BURAKI – KOMPOT WIELOOWOCOWY | –STRUCLA Z MASŁEM I MIODEM(mąka pszenna, mleko, jaja) – HERBATA Z CYTRYNĄ |
04.12.2024r ŚRODA | – CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – SZYNKA WIEJSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDOR – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ, KAWA Z MLEKIENM(mleko) – OWOCE | – ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler,mąka żytnia,mleko) – RACUCHY(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – SMOTHIE BANANOWO – TRUSKAWKOWE(mleko) – SŁOMKA PTYSIOWA(mąka pszenna, mleko, jaja) |
05.12.2024r CZWARTEK | – ROGAL(1) Z MASŁEM(7) – ZUPA MLECZNA – OWSIANKA(owies, mleko) – MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE | – ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI(seler) – PULPETY DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja,mleko) – RYŻ PARABOLICZNY – BUKIET WARZYW – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – PUREE JABŁKOWE – CIASTKA MAŚLANE(mąka pszenna, jaja,mleko) |
06.12.2024r PIĄTEK | – CHLEB 7 ZIAREM Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (mleko, jaja, gorczyca) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA – OWOCE | – ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM(jaja, mąka pszenna, seler) – PALUSZKI RYBNE(maka pszenna,jaja,ryby)-SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA COLESŁAW – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM OWOCOWYM – NAPÓJ MIODOWO – CYTRYNOWY |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:
JADŁOSPIS
I ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
09.12.2024r PONIEDZIAŁEK | – CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – SZYNKA GOTOWANA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – RZODKIEWKA – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE | – ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMIAKAMI(seler, mleko) – KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko) – MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – BUDYŃ CZEKOLADOWY(mleko) – CHRUPKI KUKURYDZIANE(mąka pszenna) |
10.12.2024r WTOREK | – BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja) – ZUPA MLECZNA – SHAKE ŚMIETANKOWY(mleko) – MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA – OWOCE | ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler, jaja, mąka pszenna) – NUGGETSY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ, ROSZPONKĄ W SOSIE WINEGRET Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – MUS OWOCOWO – WARZYWNY – WAFLE ZBOŻOWO – RYŻOWE |
11.12.2024r ŚRODA | – CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja, mleko) – KIEŁBASA KRAKOWSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE | – ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM(mąka pszenna, seler, mleko) – RYŻ NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWYM, CYNAMONEM I MASŁEM(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – SER MOZARELLA(mleko) – POMIDOR ZE SZCZYPIORKIEM(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ |
12.12.2024r CZWARTEK | – PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – SER ŻÓŁTY(mleko) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE | – ZUPA WARZYWNA Z MAKARONEM(jaja, mąka pszenna, seler) – GULASZ Z UDŹCA INDYKA(maka pszenna, mleko) – KASZA BULGUR(pszenica) – MARCHEWKA MINI – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – BABKA BANANOWA(mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁASNY – HERBATA Z CYTRYNĄ |
13.12.2024r PIĄTEK | – CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – DŻEM OWOCOWY, KAKAO(mleko) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE | – ZUPA KREM Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z GROSZKIEM PTYSIOWYM(seler, maka pszenna, jaja,mleko) –JAJKO SADZONE(jaja) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – MIZERIA(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – GALARETKA OWOCOWA Z MELONEM – WAFLE MISIE(mąka pszenna, jaja) |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: