JADŁOSPIS
I ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
09.09.2024r PONIEDZIAŁEK | – CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – SZYNKA GOTOWANA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE, KAKAO(mleko) – OWOCE | – ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler,mleko) – ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – BANAN |
10.09.2024r WTOREK | – BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – SER ŻÓŁTY(mleko) – POMIDOR – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE | ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler, jaja, mąka pszenna) – BITKI Z W SOSIE WŁASNYM(mąka pszenna, mleko) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – KAPUSTA CZERWONA – GOTOWANA – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – KOKTAJL TRUSKAWKOWY(mleko) – PALUCHY KUKURYDZIANE |
11.09.2024r ŚRODA | – CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PIECZEŃ RZYMSKA – DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK KISZONY – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ, KAWA Z MLEKIENM(mleko) – OWOCE | – ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM(mąka pszenna, seler, mleko) – RACUCHY(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | –STRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja) – HERBATA Z CYTRYNĄ – KAWAŁKI JABŁKA |
12.09.2024r CZWARTEK | – ROGAL(1) Z MASŁEM(7) – ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI(mleko) – MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE | – ZUPA KALAREPOWA Z ZIEMNIAKAMI(maka pszenna, mleko, seler) – INDYK W SOSIE CURRY(mąka pszenna, mleko) – KASZA BULGUR(pszenica) – WARZYNA NA PARZE – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – GALARETKA OWOCOWA – BISZKOPTY(mąka pszenna, jaja) |
13.09.2024r PIĄTEK | – CHLEB 7 ZIAREM Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PASTA POMIDOROWO – JAJECZNA (mleko, jaja, gorczyca) – KIEŁKI MIX – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, – OWOCE | – ZUPA KREM Z CUKINII Z GROSZKIEM PTYSIOWYM(mąka pszenna, seler, mleko, jaja) – PALUSZKI RYBNE(maka pszenna,jaja,ryby)-SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – CIASTECZKA ZBOŻOWE(maka pszenna, jaja) – SOCZEK OWOCOWY 100% |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:
JADŁOSPIS
I ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
16.09.2024r PONIEDZIAŁEK | – CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – POLĘDWICA SOPOCKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDOR – HERBATA Z CYTRYNĄ,KAWA Z MLEKIENM(mleko) – OWOCE | – ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMIAKAMI (pszenica, seler) – KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko) – MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – SMOOTHIE BANANOWO – TRUSKAWOWE(mleko) – RURKI WAFLOWE(mąka pszenna, jaja) |
17.09.2024r WTOREK | – BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI Z CIECIERZYCĄ(mleko, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam, gorczyca, mleko) – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA – OWOCE | – ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM(9) Z LANYM CIASTEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(jaja, mąka pszenna, seler) – KOTLET POŻARSKI(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONY – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – BURAKI – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM OWOCOWYM – SOK JABŁKOWY 100% |
18.09.2024r ŚRODA | – CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja, mleko) – SZYNKA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – RZODKIEWKA – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE | – ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler,mąka żytnia,mleko) – PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I MASŁEM(mąka pszenna, masło) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – PASZTET DROBIOWY – PIECZONY(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ |
19.09.2024r CZWARTEK | – BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja) – ZUPA MLECZNA–OWSIANKA(owies, mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE | – ZUPA WARZYWNA Z MAKARONEM(jaja, mąka pszenna, seler) – PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja,mleko) – RYŻ PARABOLICZNY – FASOLKA SZPARAGOWA – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – CIASTO CYTRYNOWE(mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁASNY – SOK TŁOCZONY 100% |
20.09.2023r PIĄTEK | – CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PASTA Z PIECZONEJ RYBY(jaja,mleko,gorczyca) – PAPRYKA ŻÓŁTA – HERBATA Z CYTRYNĄ, – OWOCE | – ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GRZANKAMI((seler, jaja, mąka pszenna, mleko) – JAJKO SADZONE(jaja) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – MIZERRIA(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | MUS JOGURTOWO – OWOCOWY Z MUSLI(mleko, migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam) |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: