JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
04.12.2023r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – SZYNKA GOTOWANA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDOR, SZCZYPIOREK – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA Z SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka pszenna, migdały ,orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko) – MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– JOGURT NATURALNY Z MUSEM OWOCOWYM I MUSLI(płatki: owsiane, pszenne, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam,mleko) |
05.12.2023r. WTOREK |
– ROGAL Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko,jaja,mleko) – ZUPA MLECZNA Z PŁATAKAMI KUKURYDZIANYMI(mleko) – ORZECHY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA WARZYWNA Z KASZĄ MANNĄ(seler, pszenica) – PIECZEŃ W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko) – ZIEMNIAKI – KAPUSTA CZERWONA – GOTOWANA – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– KISIEL NA OWOCACH – SŁOMKA PTYSIOWA(mąka pszenna, jaja) |
06.12.2023r. ŚRODA |
– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – POLĘDWICA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE, KAKAO(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka żytnia, mleko) – NALEŚNIKI Z DŻEMEM JAGODOWYM(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– STRUCLA Z MASŁEM I MIODEM (mąka pszenna, mleko, jaja) – KAWAŁKI KIWI – HERBATA Z CYTRYNĄ |
07.12.2023r. CZWARTEK |
– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(jaja, mleko) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z LANYMI KLUSECZKAMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(mąka pszenna, seler,jaja) – GULASZ Z UDŹCA INDYKA(mąka pszenna, mleko) – RYŻ PARABOLICZNY – OGÓREK KISZONY – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– BUDYŃ CZEKOLADOWY(mleko) – CHRUPKI KUKURYDZIANE |
08.12.2023r. PIĄTEK |
– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PASTA Z SERA BIAŁEGOA(mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (seler, mleko) – BURGERY RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:
JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
11.12.2023r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – KIEŁBASA KRAKOWSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – PAPRYKA KOLOROWA, SAŁATA ZIELONA – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko) – ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– SMOOTIE BANANOWO – TRUSKAWKOWE(mleko) – PALUCHY KUKURYDZIANE |
12.12.2023r. WTOREK |
– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI Z CIECIERZYCĄ(mleko,migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam, gorczyca, mleko) – KIEŁKI MIX – HERBATA Z CYTRYNĄ, – OWOCE SEZONOWE |
– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler) – KOTLET SCHABOWY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONY – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SAŁATA LODOWA W SOSIE JOGURTOWYM(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– GALARETKA OWOCOWA
– WAFLE MISIE(mąka pszenna,jaja) |
13.12.2023r. ŚRODA |
– CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy,mleko) – PIECZEŃ RZYMSKA – DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK KISZONY – HERBATA OWOCOWA–OWOCE LEŚNE, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM(mąka pszenna, seler, mleko,jaja) – RYŻ NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWYM(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, mleko) – POLĘDWICA SOPOCKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDOR, SZCZYPIOREK – HERBATA Z CYTRYNĄ |
14.12.2023r. CZWARTEK |
– BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło) – ZUPA MLECZNA – OWSIANKA(owies,mleko) – PŁATKI MIGDAŁOWE(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam) – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI(jęczmień, seler) – POTRAWKA Z KURCZAKA(mąka pszenna, mleko) – KASZA BULGUR(pszenica) – WARZYWA NA PARZE – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– CIASTO CZEKOLADOWE(mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁASNY – SOK TŁOCZONY 100% |
15.12.2023r. PIĄTEK |
– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja, mleko) – SER ŻÓŁTY, JAJKO GOTOWANE(mleko,jaja,) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM(mąka pszenna, seler, mleko) – PALUSZKI RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– MUS OWOCOWY – RURKI WAFLOWE(mąka pszenna, jaja) |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: