JADŁOSPIS
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
10.03.2025r. PONIEDZIAŁEK | –CHLEBZ MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – POLĘDWICA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY, SAŁATA – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE | – ZUPA WARZYWNA Z KASZA MANNĄ(pszenica) – KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWO – ŚMIETANOWYM(mąka pszenna, mleko) – MAKARON PENNE(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – SMOOTHIE BANANOWO – TRUSKAWOWE(mleko) – CHRUPKI KUKURYDZIANE |
11.03.2025r. WTOREK | – PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko) – PASTA Z SERA BIAŁEGO(mleko) – MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ,KAKAO(mleko) – OWOCE | – ZUPA KOPERKOWA Z MAKARONEM(mąka pszenna, jaja, seler) – BITKI W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA COLESŁAW(mleko, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – STRUCLA Z MASŁEM I Z MIODEM (mąka pszenna, mleko, jaja) – HERBATA Z CYTRYNĄ |
12.03.2025r. ŚRODA | – CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) –KIEŁBASKI Z SZYNKI Z KECZUPEM(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDORKI KOKTAJLOWE – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE | – ZUPA OGÓRKOWA Z WKŁADKĄ MIĘSNĄ I Z ZIEMNIAKAMI (mąka pszenna, seler) – KLUSKI NA PARZE Z SOSEM TRUSKAWKOWYM (mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – BUDYŃ CZEKOLADOWY(mleko) – BABCIANKI(mąka pszenna, jaja) |
13.03.2025r. CZWARTEK | – BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM I Z DŻEMEM (mleko, mąka pszenna, mleko,jaja) – ZUPA MLECZNA – OWSIANKAowies, mleko) – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE | – ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z LANYMI KLUSECZKAMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler, mąka pszenna , jaja) – INDYK W SOSIE CURRY(mąka pszenna, mleko) – RYŻ PARABOLICZNY – MARCHEWKA MINI – KOMPOT WIELOOWOCOW | – GALARETKA OWOCOWA – RURKI WAFLOWE (mleko, maka pszenna, jaja) |
14.03.2025r. PIĄTEK | – CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM – JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko, jaja) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE | – KREM Z CUKINII Z GROSZKIEM PTYSIOWYM(seler, mleko, mąka pszenna, jaja) – BURGER RYBNY(mąka pszenna,jaja) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – KAPUSTA KISZONA – GOTOWANA – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – MUS OWOCOWO – WARZYWNY – WAFLE ZBOŻOWO – RYŻOWE (mąka pszenna) |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:
JADŁOSPIS
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
17.03.2025r. PONIEDZIAŁEK | – CHLEBZ MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – POLĘDWICA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – RZODKIEWKA – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAKAO(mleko) – OWOCE | – ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI (mąka pszenna, jaja,seler,mleko) – MAKARON W SOSIE MIĘSNO – POMIDOROWYM (mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – JOGURT NATURALNY Z MUSEM OWOCOWYM I MUSLI(mleko, gluten) |
18.03.2025r. WTOREK | – BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – SER MOZZARELLA(mleko) – POMIDOR – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE | – ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(mąka pszenna, seler) – PAŁECZKI Z KURCZAKA – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – KAPUSTA CZERWONA – GOTOWANA – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – BABKA JOGURTOWO – CYTRYNOWA (mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁASNY – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE |
19.03.2025r. ŚRODA | – CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja,mleko) – PIECZEŃ RZYMSKA – DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ – OWOCE | – ZUPA POROWA Z KUSECZKAMI MIĘSNYMI I MAKARONEM(mąka pszenna, seler, pszenica, mleko) – RACUCHY(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – MIX OWOCOWY – BISZKOPTY(mąka pszenna, jaja, mleko) |
20.03.2025r. CZWARTEK | – STRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło) – ZUPA MLECZNA – Z PŁATKAMI CZEKOLADOWYMI(mleko) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE | – ZUPA KALAREPOWA Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka pszenna,mleko) – GULASZ WIEPSZOWY(mąka pszenna, mleko) – KASZA JĘCZMIENNA(jęczmień) – OGÓREK KISZONY – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – KISIEL NA 100% SOKU – HERBATNIKI(mąka pszenna, jaja, mleko) |
21.03.2023r. PIĄTEK | – CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzech,mleko) – PASTA POMIDOROWO – JAJECZNA (mleko, jaja, gorczyca) – KIEŁKI MIX – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE | – ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRZANKAMI(mąka pszenna, mleko, jaja) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – RYBA MIRUNA(ryba, mąka pszenna) – SMAŻONA – SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA – KOMPOT WIELOOWOCOWY | – WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM OWOCOWYM – SOK JABŁKOWY 100% |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: